TV Relax končí na satelitu Astra, rok po TV Rebel

pátek, 29. března 2024, 10:30 Aktuality, TV MediaGuru

Mediální skupina Pohoda ukončila satelitní distribuci nekódovaného programu TV Relax. Stanice opustila družici Astra přesně rok po rockovém programu Rebel téhož provozovatele.

Logo televize Relax

Logo televize Relax

Stanice Relax z portfolia mediální skupiny Pohoda již není součástí satelitního vysílání. Program je nadále k dispozici pouze prostřednictvím celoplošného DVB-T2 multiplexu 24 a také jako součást nabídky kabelových a IPTV operátorů. Lze předpokládat, že Relaxu skončila distribuční smlouva s provozovatelem satelitní televize Skylink, který distribuci zajišťoval. Stejným způsobem bylo na konci března loňského roku přerušeno šíření rockové televize Rebel, taktéž ze skupiny Pohoda.

Přerušení vysílání stanice Relax na satelitu lze označit za překvapivé a diváci o něm dopředu informováni nebyli. Zatím se neobjevila žádná informace na webových stránkách televize, ani na profilu sociální sítě Facebook. Vyřazením satelitní distribuce ušetří provozovatel Relaxu další finance. Náklady v dalších platformách se prakticky blíží nule.

Skupina Pohoda opět omezuje byznys rockových televizí

pátek 31. března 2023

Rádio Dálnice ukončí FM vysílání, změní se v podcast

pondělí 20. března 2023

-lukpol-